Program


SNEŽANA i SEDAM PATULjAKA

SNEŽANA i SEDAM PATULjAKA

Ljubivoje Ršumović
Snežana i sedam patuljaka
Režija: Snežana Trišić

Ljubivoje Ršumović
Snežana i sedam patuljaka
Režija: Snežana Trišić


O predstavi
„Snežana i sedam patuljaka“ je jedna od omiljenih bajki svakog detinjstva pa je zato i jedna od nezaobilaznih na Buhinom repertoaru kroz vreme. Prva izvedba  “Snežane” u dramskom obliku bila je još davne 1951. godine kada su patuljke igrala deca glumci ovog pozorišta u adaptaciji i režiji Momčila Miloševića. Sledeću „Snežanu“ za ovo pozorište napisao je veliki dramski pisac Alkesandar Popović, a režirao je Ljubomir Draškić 1969. godine. Nakon toga, „Snežanu“ je još jednom pretočio u modernu bajku za „Buhu“ naš veliki pesnik za decu Ljubivoje Ršumović,  i izvedena je u režiji Milana Karadžića 2005. godine. 

Povodom jubileja (70 godina) za vas pripremamo novu verziju Ršumovićeve „Snežane“ u režiji Snežane Trišić, sa glumcima velikog ansambla ove kuće ali predvođenih novim mladim kolegama, studentima FDU-a. Ispričaćemo vam priču o Snežani, koja namučena zloćom maćehe Grdane i usamljena nakon smrti roditelja poželi da i nju neko voli, pa joj se  želja i ispuni. Pred njom se pojavi Princ bez imena koji joj obeća da će po nju doći nakon čega ništa više neće biti isto. Kraljičino Ogledalo koje radi za Grdanu pašće na veliku muku jer ne može da laže o tome ko je “Najlepši na svetu”: Snežana će postati najleša nakon što se zaljubi i to je nekako, lepo. A  koliko je Snežana divna u svojoj dobroti i zaljubljenosti, primetiće i Lovac Dobrica i patuljci. Kako niko neće moći  da odoli Snežaninoj razigranoj dobroti, niti tome kako ih oplemenjuje, udružiće se da nađu protivkletvu za Grdaninu kletvu kako bi joj pomogli.

Ovo je “vreme novo, žurno, jurno, fiskulturno i burno preterano” kako kaže Ljuba Ršumović. Baš zato smo hteli da zastanemo i podelimo sa vama priču o odrastanju u kome snaga dobra, udružena postaje moćnija od zla, kao i to da je  najlepša ona lepota koja dolazi iz dubine ljudskog bića.

Ana Janković

DRAMATURG Ana Janković

SCENOGRAF Ljubica Petrović

KOSTIMOGRAF Milica Grbić Komazec

KOMPOZITOR Srđan Marković

SCENSKI POKRET Marija Milenković

SCENSKI GOVOR Ljiljana Mrkić Popović

INSPICIJENT Željko Jaćić

SUFLER Miljan Miljanović

ORGANIZATOR Mila Rubežić

ASISTENT ORGANIZATORA Milica Karličić

Lica
SNEŽANA - Marta Bogosavljević

OGLEDALO - Nenad Nenadović

GRDANA - Andrijana Oliverić

PRINC, ŽABAC - Aleksandar Kecman

LOVAC - Miloš Vlalukin


PATULjCI

Mudriša Marko Pavlović

Dragiša Dragan Petrović

Ljutiša Nikola Štrbac

Stidiša Nikola Voštinić 

Glupiša Luka Grbić

Plačiša Teodor Vinčić

Spaviša Relja Janković

 

Izvor: buha.rs

Preporuka


-20%
HAJDI Ulaznice

HAJDI Milene Depolo, po motivima romana Johane Špiri u režiji Đurđe Tešić

-20%
SNEŽANA i SEDAM PATULjAKA Ulaznice

Ljubivoje Ršumović Snežana i sedam patuljaka Režija: Snežana Trišić

-20%
GOSPOĐA MINISTARKA Ulaznice

Branislav Nušić Gospođa ministarka Režija: Tatjana Mandić Rigonat